Jak jsme záhájili nový školní rok 2013/2014?

I když málokdo věřil tomu, že zahájíme školní rok 2.9.2013, podařilo se. Po rozsáhlé rekonstrukci byla škola uvnitř uklizená a připravená na první školní den. Tradičně jsme se sešli ve vestibulu školy s našimi žáky, jejich zákonnými zástupci a se všemi zaměstnanci školy. Školní rok s námi zahájil pan starosta Josef Daněk. Byli jsme moc rádi, že přijal naše pozvání!

V letošním školním roce nastoupilo 245 žáků, z toho 136 chlapců a 109 děvčat, což je o 5 žáků méně než v loni.
Žáci si vybrali z široké nabídky tyto povinně volitelné a nepovinné předměty:
sportovní hry, technická a přírodopisná praktika, pěstitelskou výchovu, náboženství, anglický a německý jazyk, cvičení z matematiky a z českého jazyka, sborový zpěv a keramiku, myslivecký a šachový kroužek.
Novinkou letošního roku je zařazení druhého cizího jazyka od 7. ročníku, žáci zvolili ruský nebo německý jazyk.
Zúčastníme se soutěží a olympiád vyhlášených MŠMT, srovnávacích testů 6. a 9. ročníku, testů SCIO. Pokračujeme v projektu“ EU peníze školám“. Důrazně se zaměříme na preventivní programy, které pomohou odhalit a řešit případné výchovné problémy ve škole.
V pedagogickém sboru došlo k malým personálním změnám. Na mateřskou dovolenou odešla paní Mgr. Milena Fialová a Ing. Adéla Hromadová. Po roce se vrátila Mgr. Hana Dřevojánková a po rodičovské dovolené paní Mgr. Lenka Dujková. Novým zaměstnancem na částečný úvazek se stal pan Mgr. Aleš Černotík.
Přejeme rodičům a jejich dětem úspěšný školní rok, vstřícné a chápající pedagogy a bezproblémovou vzájemnou komunikaci.

Naděžda Hajdová

Štítky: